Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
A betegbiztonság növelése
a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban
EFOP-2.2.18-17-2017-00054
Projekt leírás
A BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSÉRE TÖREKSZIK A HÉVÍZI KÓRHÁZ
A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház 186,28 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán. A projekt eredményeképpen az intézményben egységes betegazonosító rendszert vezetnek be és a kórházi fertőzések megelőzésére szolgáló eszközöket vásárolnak. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Az EFOP-2.2.18-17-2017-00054 azonosítószámú, a betegbiztonság növelését célzó projekt megvalósítása során a hálózati vízellátó rendszer fertőtlenítéséhez környezetbarát, a szervezetre ártalmatlan klór-dioxidos vízfertőtlenítőt szerez be az intézmény. A levegőfertőtlenítés érdekében költséghatékony működésű, plazmatechnológiás berendezést telepítenek, mely csökkenti a légúti eredetű fertőzések számát, biztonságos és kellemes környezetet teremtve a betegek és a dolgozók számára egyaránt. A kézhigiéné fejlesztését érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolók és egy, a kéz- és felületfertőtlenítés megfelelőségét ellenőrző UV-készülék beszerzése biztosítja. Ehhez kapcsolódóan a dolgozók rendszeres oktatására is nagy hangsúlyt fektet az intézmény. A fertőtlenítő kézmosás a betegek és hozzátartozóik számára is elérhető lesz majd.

AzAz európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás keretében emellett korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be, mely a regisztrációval kezdődően végigkíséri majd a beteget az intézményben tartózkodása alatt. A páciensek vonalkóddal ellátott karszalagot kapnak, mely a kezelés során mindvégig biztosítja a pontos adatrögzítést. A kórlapon szereplő személyes adatok, vizsgálati eredmények a karszalagon kódolt formában szerepelnek majd. A fejlesztés révén javul az ellátás biztonsága, hiszen ellenőrizhetővé teszi, hogy valóban az adott személyen végezzék el a számára szükséges beavatkozást, továbbá megkönnyíti a rosszul lett betegek gyors azonosítását és azonnali ellátását.

AzA tervezett fejlesztések az intézmény valamennyi osztályát érintik. Jelenleg a közbeszerzési eljárások zajlanak, a betegellátás minőségének javítását célzó projekt 2018 szeptemberében zárul.

A pályázat adatai:
Projekt címe: A betegbiztonság növelése a
Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30
A szerződött támogatás összege: 186.281.717 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Kedvezményezett neve: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
Projekt azonosítószáma: EFOP-2.2.18-17-2017-00054
Sajtómegjelenések:
Letölthető dokumentumok:
Elérhetőségek:

Cím:
8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.
Tel.: +36 83 501 700

Projektmenedzser:
Henn Sándor
Tel.: +36 83 501 700 / 142
Email: beruhazas@spaheviz.hu